Oznam verejnosti – COVID 19 – krízový plán

Oznam verejnosti Týmto oznamujeme verejnosti, že Centrum sociálnych služieb Domov pod Tatrami Batizovce má spracovaný krízový plán pre druhú vlnu pandémie Covid – 19 . Pravidelne sledujeme najnovšie informácie úradu vereného zdravotníctva SR, MZ SR, MPSVR SR, vykonávame denný monitoring vývoja situácie a reagujeme na pokyny Ústredného krízového štábu SR a vedenia… Čítať ďalej

Zásady ochrany osobných údajov

ZÁSADY OCHRANY OSOBNÝCH ÚDAJOV v zmysle článku 13 a príslušných recitálov Nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov (ďalej len „Nariadenie“) a zákona NR SR č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len „zákon o ochrane osobných údajov“) (pre… Čítať ďalej

Tlačová konferencia OZ Združenie sociálneho turizmu

Dňa 22. augusta tohto roka sa v priestoroch CSS konala tlačová konferencia občianskeho združenia Združenie sociálneho turizmu. Počas nej bol prezentovaný barokový kaštieľ v Batizovciach ako národná kultúrna pamiatka a sídlo zariadenia sociálnych služieb. Zúčastnili sa členovia združenia – zariadenia sociálnych služieb a zástupcovia médií. Predsedníčka občianskeho združenia a riaditeľka DSS sv. Jána z Boha v Spišskom… Čítať ďalej

Vianoce v Útulku vo Svite

Začiatkom decembra každoročne chystáme ozdoby na vianočný stromček, na ktorom sviečky rozsvieti Mikuláš, anjel a čert. Spoločne sme vyrábali veselých snehuliakov, a tak sa obyčajný papier menil na čarovné dielka malých i veľkých. Dlho očakávaný sprievod Mikuláš, anjel a čert prišiel pozdraviť a rozdať balíčky dobrým deťom. Aj tento rok nám mikulášske balíčky darovala milá teta… Čítať ďalej

Vianočná atmosféra v Poprade

Naša každoročná tradícia navštíviť Poprad a pokochať sa vianočnou atmosférou, sa opakovala aj tento rok. Úžasná výzdoba, vôňa vianočného punču a teplej čokolády v nás zanechala len tie najpríjemnejšie pocity. Nálada bola skvelá a všetci sa tešili z prvého nádychu vianočných sviatkov. V tento čas akoby mesto utíchlo, ľudia sú milší, vnímavejší a viac sa usmievajú…. Čítať ďalej

Príchod Mikuláša

Tak ako každý rok, tak aj tento do nášho zariadenia zavítal Mikuláš spolu s anjelom a čertom. Prijímateľom doniesol balíčky, všetci sme si spolu zaspievali, zatancovali a pospomínali na zabudnuté básničky. Bolo to veľmi milé spríjemnenie dňa a myslím si, že všetci z nás sa opäť vrátili do svojho detstva. „Ďakujeme, Mikuláš, za tie krásne… Čítať ďalej

Sviatosť kresťanskej dospelosti – birmovka – 25.10.2015

Sviatosť kresťanskej dospelosti – birmovka, aj takto sa označuje sviatosť, ktorú prijali 25.10.2015 dvaja mladí ľudia z nášho zariadenia – Michal Chlebovec a Dionýz Gemza. Bol to pre nich významý deň, ktorý sa navždy vryl do ich pamäti. Ich čisté a úprimné srdiečka v ten deň boli plné lásky a úprimnej radosti, ktorú prejavovali aj… Čítať ďalej

Rajecké Teplice – výlet

Rajecké Teplice nás v polovici októbra privítali farebným jesenným počasím. V hoteli Skalka sme prežili krásne 4 dni. Personál k nám bol veľmi milý a ústretový, strava výborná a procedúry úžasné. Všetci sme si oddýchli, načerpali nové sily vo wellnesse, vyhriali sa v parnej aj suchej saune a „vybublinkovali“ v perličkovej vani. Veľmi dobre nám tiež padla masáž a rašelinový… Čítať ďalej

10. ročník spišskej oplympiády

Dňa 10.10.2015 sme sa zúčastnili okrúhleho ročníka spišskej olympiády v netradičných športoch na ktorom sme získali krásne 3. miesto. Naše ocenené družstvo. Preberanie ťažko vybojovaného diplomu. Nástup víťazov, na tvárach poznať eufóriu víťazstva. Záverečný nástup. Tanec počas vyhodnocovania výsledkov. O toto sme sa „pobili“ v náročných súťažiach. Naše družstvo pripravené… Čítať ďalej

Deň partnerstva

24. Septembra sa 5 našich klientov zúčastnilo športového dňa v súťaži netradičných disciplín pod názvom Deň partnerstva, ktorého usporiadateľom bola Domovina n.o. Žehra Hodkovce. Súťažilo sa v disciplínach ako je pribíjanie klincov na čas, petanque, kolky, hod brvnom a pretláčanie rukou. Naši klienti sa snažili zo všetkých síl, ale aj… Čítať ďalej

Petangová liga – Batizovce, 5.kolo

Dňa 17.9.2015 sme organizovali 5.kolo II.ročníka Spišskej Petanq ligy. Pri peknom počasí, dobrej športovej nálade a účasti 6 družstiev sme po vyrovnaných súbojoch vybojovali 2. miesto. 1. Miesto nám len o vlások ušlo. O týždeň pokračujeme ďalším kolom v Spišskom Štvrtku, kde budeme obhajovať v poslednom kole putovný pohár Petanq ligy. Veríme, že si putovný… Čítať ďalej

Návšteva zo Slatiňan

Naše partnerské zariadenie DSS Slatiňany zo susednej ČR nás poctilo svojou milou návštevou v dňoch 20. 8. – 25. 8. 2015. Počas piatich dní tu zažili množstvo skvelých a úsmevných zážitkov. Hneď v prvý deň pobytu sme pre nich pripravili výlet do Vysokých Tatier. Pre všetkých bolo nezabudnuteľným zážitkom dívať sa na krásnu… Čítať ďalej

Výlet v Slatiňanoch

V dňoch 09.07.2015 – 14.07.2015 sme sa zúčastnili poznávacieho pobytu v našom partnerskom zariadení – DSS Slatiňany v Pardubickom kraji. Počas nášho pobytu sme absolvovali prehliadku Prahy, návštevu Westernového mestečka – Šiklúv mlýn a výlet na zámok Žleby. Súčasťou prehliadky zámockého areálu bolo aj pútavé predstavenie výcviku dravých vtákov. V predposledný deň nášho výletu nás čakala prehliadka areálu… Čítať ďalej

Nadácia Chemosvit podporuje Centrum sociálnych služieb Domov pod Tatrami v Batizovciach

Nadácia Chemosvit svojou dobročinnosťou a ochotou pomáhať patrí k organizáciám, ktoré v našom regióne v nemalej miere podporujú rôzne sociálne projekty. Problémy, s ktorými sa potýka náš región im nie sú ľahostajné a svoju priazeň v tejto oblasti prejavujú nielen slovami, ale aj konkrétnymi činmi. Jednou z ich oblastí pomoci… Čítať ďalej

Spišské Podhradie – Festival kultúrnych činností

V Spišskom Podhradí sa každoročne koná „Festival kultúrnych činností“. Tento rok to bol už 15. ročník. Naši prijímatelia si pripravili pekné vystúpenie „Čierny bača“ a v piatok 26. 6. 2015 sa predviedli v plnej paráde. Atmosféra bola výborná, počasie nám prialo a my všetci sme si odniesli množstvo nových zážitkov. 1….čakáme na skvelé výkony… Čítať ďalej